13.09.2018

KAYSERİ’DEN SURİYE’YE YARDIM TIRLARI DUALARLA YOLA ÇIKTI

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 10TIR’lık un, 12Eylül 2018 Çarşamba günü saat 12.30’da, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Reisü’l-Kurrâ Vekili Mustafa Demirkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve diğer misafirlerin katılımıyla uğurlandı.

Programda kürsüye gelen İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, her ay düzenli bir şekilde gönderilen yardım TIR’larının Eylül ayına ait uğurlama programını gerçekleştirmek üzere burada bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak her ay 10 TIR sınır ötesine yardım gönderiyoruz. Bizleri, vasıta ve vesile kılarak mazlum coğrafyadaki Suriyeli kardeşlerimize yardımları ulaştırmak için emanet eden Kayserili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Son iki buçuk yılda toplam 436 TIR yardım gönderdik. Bugün gönderdiklerimizle birlikte bu sayı, 446 TIR’a ulaşıyor. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), ‘Amellerin en hayırlısı, az da olsa sürekli olanıdır’ buyuruyor. Bizler de bu sürekliliğin oluşması açısından her ay yardım TIR’larımızı gönderiyoruz. Bu ayki TIR’larımızın hepsi undan oluşuyor. Bu unlar, bölgedeki TDV’nin fırınlarında ekmek olup mazlum kardeşlerimize ikram edilecektir.”

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, Kayseri’nin en büyük değerinin gönlü zengin, hayırsever insanları olduğunu söyledi. Gerek şehir içi gerek yurt içi gerekse yurt dışında nerde ihtiyacı olan varsa Kayseri ve Kayserililerin orada olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, yardımseverliğin Kayseri’de bir kültür haline geldiğini belirtti. Ensar-muhacir ilişkisinin de Kayseri’nin bir kültürü olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Balkanlardan gelen muhacirler, Kafkasya’dan gelen Çerkezler, Doğu Türkistan’dan gelen Uygurlar artık ev sahibi oldular ve onlarla birlikte 70 binden fazla Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Hiç birini aç ve açıkta bırakmıyoruz. Bu da gönlü zengin iş adamlarımız sayesinde oluyor. Tüm hayırseverlerimize ve başta İl Müftümüz olmak üzere yardım tırlarının organizesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE İNSANİ YARDIMDA DÜNYA BİRİNCİSİ”

Akabinde söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, “Türkiye, 2018 yılında yayınlanan rapora göre, gayri safi milli hasılasına göre geçtiğimiz yıl dünyada en fazla yardım yapan ülke oldu. Belki mücavir ülkelerdeki gibi yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip değiliz; ama gönlü zengin, hayrı seven, cömert bir milletimiz var. Cenab-ı Hak, hayırseverlerin hayırlarını kabul buyursun. İnşallah bu hizmet kervanı hiç durmadan büyüsün, devam etsin.” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Vali Süleyman Kamçı ise, “Kayseri İl Müftülüğünü, TDV çalışanlarını, bu yardımlarda emeği geçenleri kutluyorum. Kayseri, hayırseverlikte bir numara. Mütevazılığa gerek yok. İnşallah daha iyi olacağız. Değerli hayırseverlerimize Allah daha çok versin, hayırlarını kabul etsin. Suriye’deki iç karışıklığın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. İnşallah o günler de yakındır.” dedi.

Konuşmaların ardından Reisü’l-Kurrâ Vekili Mustafa Demirkan’ın yaptığı dua ile TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla yola çıkan yardım tırlarını uğurlama programına, Vali Süleyman Kamçı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Reisü’l-Kurrâ Vekili Mustafa Demirkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Aksaray İl Müftüsü Cemaleddin Bal, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.