15.08.2018

“MİSYONERLİK FAALİYETLERİNE KARŞI DURUŞUN ADIDIR KURBAN!”

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü, Tomarza ve Develi İlçesinde, İlçe Müftülükleri vaizleri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımları, bay ve bayan Kur’an kursu öğreticileri ile personel toplantısında buluştu.

Toplantıda yaptığı konuşmasının başında, genel konulardan söz açıp açıklamalarda bulunan Sayın Güven, daha sonra sözü yaklaşan Kurban bayramına ve vekâletle kurban kesimi organizasyonlarına getirdi. Bu yıl, gün itibariyle Türkiye’de, vekâletle kurban bağışı toplama sıralamasında Kayseri olarak ilk beşte olduğunu ifade eden Sayın Güven, “Bunun sebebi şudur: Halkımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Türkiye Diyanet Vakfı’na güveniyor. Kayseri’de organizeli bir şekilde çalışıyoruz. İl merkezindeki görevli arkadaşlarımız güzel çalışmalar serdediyor. Bu sebeple ilçelerimizde de ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor.” dedi.

İnsanlardan bir şey istemenin çok zor iş olduğuna dikkat çeken Sayın Güven, kendisi için istemeyenin bundan utanıp sıkılmaması gerektiğini, çünkü bu isteme işinin ümmetin selameti için yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlara hatırlatmayı bilmeliyiz. Valimizden kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza kadar şehrimizin pek çok üst düzey yöneticilerine kurban bağış faaliyetimizi hatırlattık ve hiçbirisi de kayıtsız kalmadılar, sağ olsunlar.

Hepimiz, bulunduğumuz yer ve konum itibariyle üzerimize düşeni yapmalıyız. Müftüler olarak, vaizler olarak, İmamlar olarak, müezzinler olarak, Kur’an kursu öğreticileri olarak çalışmalarımızı artırmalıyız. Bizler gayret göstermeliyiz ki, dünyanın mazlumlarına, mahrumlarına, muhtaçlarına merhem olabilelim. 145 ülkede kesilen kurbanları, sadece et olarak görmeyelim. Birçok ülkenin insanının evine, bayramdan bayrama et giriyor. Öyle garip, yoksul ve fakir ülke insanları var ki unutulmuş ve terk edilmiş durumdalar. Türkiye, işte o kimsesizlerin kimsesi oluyor. Onlara ulaştığımızda, unutulmadıklarını düşünüyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki sloganı ‘Beklenen Sensin’ olarak belirlendi. Evet, biz, bekleniyoruz. Bosna’daki amcamız da bizi bekliyor, Afrika’daki teyzemiz de. Bu mevzu, bizim açımızdan çok önemli. Hatta bir husus daha var; özellikle Afrika’da ve Türkî Cumhuriyetlerin tümünde, misyonerlik yani halkın Hıristiyanlaştırılması faaliyetlerine karşı duruşun adıdır kurban kesim faaliyetleri.”

Sayın Güven, sözlerini; son günlerdeki ekonomik savaşa karşı direnilmesi gerektiğini, 15 Temmuz 2016 günü yapılan hain darbe girişiminde canlar ortaya nasıl konulduysa, bugünkü bu ekonomik savaşa karşı da malların ortaya konulmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizerek tamamladı.

Personel toplantılarına, İl Müftüsü Sayın Güven ile birlikte İlçe müftüleri, İlçe Müftülüklerine bağlı olarak gören yapan vaizler, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımları, bay ve bayan Kur’an kursu öğreticileri katıldı.