15.08.2018

“HAYATINIZ HEP NAMAZLI OLSUN!”

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü, Talas İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Halil Bayraktar Camii’nin Yaz Kur’an Kursu kapanış ve ödül töreninde konuştu.

Programda ilk sözü alan Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, geçen yılki yaz Kur’an kursuna katılarak başarı kaydeden öğrencilere bisiklet hediye edildiğini, bu yıl ise bununla yetinilmeyip bisikletin yanında tablet ve saat takdim edileceğini ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen ve Hacı Halil Bayraktar Camii’nin Talas’a büyük bir değer kattığını, bu vesileyle camiyi Talas’a kazandıran hayırsever iş adamı İzzet Bayraktar’a ve hanımına Yüce Allah’tan hayırlı ve bereketli bir ömür dileyen İl Müftüsü Sayın Güven, “Biz, bütün din görevlisi ve din gönüllüsü kardeşimizin; mahallesinde, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, özellikle çocuklarıyla hep beraber camilerimizi şenlendirecek programlar yapmalarını istiyoruz, bekliyoruz. Bu sebeple hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü, gençlerimiz, evlatlarımız hak ediyor. Onlar, yaz boyunca camilerimize, Kur’an kurslarımıza itimat edip geldiler, eğitim aldılar, beş vakit namazı camide cemaatle kılarak namaza alıştılar.” dedi.

Sayın Güven, özellikle Kur’an kursunu başarı ile tamamlayan çocuklara; “Bundan sonraki hayatınız hep namazlı olsun. Hayatınız, namazla başlasın, namazla bitsin. Kur’an-ı Kerim’i, burada belirli bir aşamaya kadar öğrendiniz, ne güzel. Ama bu yetmez. Bundan sonra okullarınızda ‘Kur’an-ı Kerim’ ve ‘Peygamberimizin Hayatı’ derslerini seçmeli ders olarak tercih etmelisiniz. Yine camilerimize ve Kur’an kurslarımıza gelerek eğitiminizi, kaldığınız yerden devam ettirmelisiniz.” dedi.

Çocuklarını camilere ve Kur’an kurslarına gönderen ailelere de teşekkür eden Sayın Güven, ayrıca hediyeleri temin eden, çocukların yüzünde tebessüm oluşmasına, onları iyiliğe teşvik etmeye önayak olan hayırseverlere, Talas Kaymakamı Sayın Zekeriya Güney’e, Talas İlçe Müftüsü Sayın Esat Yapıcı’ya da teşekkür etti.

Son olarak söz alan Talas Kaymakamı Sayın Zekeriya Güney, çocukların camileri tercih ederek boş bırakmamalarının çok güzel bir davranış olduğunu, öğrendiklerini daha ileri seviyeye ulaştırmaları için çabalamalarını söyleyerek kursta hizmet veren hocalara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere bisiklet, tablet ve saat takdim edildi.

Ödül törenine, İl Müftüsü Sayın Güven’in yanı sıra Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacı Halil Bayraktar Camii İmam-Hatibi ve Müezzin-Kayyımı, caminin Kur’an kursu öğreticileri, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.