10.08.2018

BAYRAM ÖNCESİ KAYSERİ'DEN SURİYE'YE 12 TIR YARDIM

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 12 TIR’lık un, kıyafet ve içme suyu, 10 Ağustos 2018 Cuma günü, Cuma namazı sonrası Ahmet İnci Camii önünde düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Ahmet İnci Camii’inde Cuma vaazını İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptı. Hutbenin irad edilmesi ve Cuma namazının kılınması vazifesini ise İstanbul’dan misafir olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam-Hatibi Halil Necipoğlu üstlendi.

Namaz çıkışında başlanan uğurlama programında selamlama ve açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, her ay düzenli bir şekilde gönderilen yardım TIR’larının Ağustos ayına ait uğurlama programını gerçekleştirmek üzere burada bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Öncelikle Yüce Mevla’ya sonsuz hamd ederek başlamak istiyorum. Çünkü O, bizler eliyle dünyanın yoksullarına, mağdurlarına, mazlumlarına, muhtaçlarına hizmet etme imkânı sunuyor.

2016 yılının Mart ayından bugüne 424 TIR yardımımızı Kayserimizden yola çıkardık. Bugün göndereceğimiz 12 TIR’ımızla toplam 436’a ulaşan yardım TIR’larını, hayırseverlerimizin katkılarıyla sınır ötesindeki mülteci kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu yardımları, her ay hayırseverlerimiz bizzat bize getiriyorlar ve biz de onların bu hayırlarının yerine ulaşması için gayret ediyoruz. Bu 12 TIR’ımızın 9’u un, 1’i kıyafet ve bayramlık elbiseler, 2’si de içme suyu olarak hazırlandı.

Katkı sağlayan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Yüce Mevla, mallarını, kazançlarını bereketlendirsin. Bu vesileyle, yaklaşmakta olan Kurban bayramının; bizlere, memleketimize, İslam ümmetine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

“PARAN KADAR DEĞİL, HAYRIN KADAR KONUŞ!”

Akabinde kürsüdeki yerini alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Sizlerle övünüyoruz. Neden övündüğümüzü soracak olursanız; her şehrin kendine özgü, kendini övdüğü özellikleri vardır. Ama Kayseri, hepsinden öte gönlü zengin insanlarla doludur. Bizim, asıl övünç kaynağımız budur. Geçtiğimiz yıllarda Kayseri’ye Amerika’dan bir belediye başkanı geldiğinde, bize şöyle sormuştu: ‘Şehrinizin en büyük değeri nedir, neyiniz var?’ Tabi o, maddi gerekçelerle, ekonomik saiklerle bu soruyu sordu. ‘Bizim en büyük zenginliğimiz, gönlü zengin insanlarımızdır’ dedim. Bu topraklarda müteşebbis olan, para kazanan hayırseverlerimiz, yine bu topraklar için hayrediyor. Hayırları il içinde, yurt içinde kalmıyor ve yurt dışına kadar ulaşıyor. ‘Paran kadar değil, hayrın kadar konuş’ sözü, işte bu şehirde çıkan bir sözdür.

Rabbim, bizleri hep veren el eylesin. Bu organizasyonlarda emeği geçen değerli Müftümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hassaten de bu imkânları sağlayan gönlü zengin hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu tarafından yapılan duanın ardından TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.

12 TIR'ın uğurlama programına, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ile birlikte, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, Özvatan İlçe Müftüsü Selami Kurt, İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi personeli katıldı.