22.07.2017

KAYSERİ’DEN SURİYE’YE YARDIM İÇİN 10 TIR DAHA HAREKET ETTİ

21 Temmuz 2017 Cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen Suriye’ye yardım kampanyası kapsamında İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Cuma namazı sonrası Organize Sanayi Camii önünden 10 TIR un yardımı, dualarla yola çıktı.

Uğurlama merasimine, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri Valimiz Sayın Süleyman Kamçı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü Başkanı Tahir Nursaçan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Müftü Yardımcımız Tandoğan Topçu, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftümüz Sayın Güven, Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen bu uğurlama programında yaptığı konuşmasında, yaklaşık bir buçuk yıldır Suriye’ye gönderilen yardım TIR’ları sayısının bu 10 TIR ile birlikte 255’e ulaştığını, bu yardımların özellikle “Fırat Kalkanı Harekâtı” ile terörden temizlenmiş bölgelere gittiğini ve bütün katkılarından dolayı iş adamlarına, hayırseverlere teşekkür ettiğini söyledi.

Sayın Güven’den sonra söz alan OSB Müdürlüğü Başkanı Sayın Nursaçan, Kayseri sanayicilerinin her zaman için yardıma muhtaç olan insanlara, toplumlara yardım etmeye hazır olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Uğurlama programında son olarak konuşan Valimiz Sayın Kamçı ise Kayseri’nin hayırseverliğini her zaman gösterdiğini ve göstermeye de devam edeceğini, bu yaptıkları hayırlar vesilesiyle kazançlarının daha fazla ve bereketli olmasını temenni ettiğini bildirerek Suriye’deki savaşın bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini belirtti.

İl Müftümüz Sayın Güven’in yaptığı dua ile 10 TIR’lık yardım konvoyu bölgeye uğurlandı.