19.07.2017

MELİKGAZİ’DE MUHTEŞEM CAMİ – ÇOCUK BULUŞMASI

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü, “Cami-Çocuk Buluşması” programı münasebetiyle bulunduğu Melikgazi Müftülüğüne bağlı Safa Camii’nde bir konuşma yaptı.

Çevre cami ve Kur’an Kurslarındaki yaz Kur’an kursu öğrencilerinin aileleriyle birlikte katıldığı program, Kur’an kursu öğrencisi Selahaddin Benli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin akabinde, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar selamlama konuşması yaptı.

CAMİLERİMİZ ÇOCUKLARLA DAHA GÜZEL

Daha sonra Sayın Güven, selam vererek konuşmasına başladı ve “Yaz Kur’an Kursları”na katılan çocuklara, onların camileri mesken edinmelerini sağlayan ailelere ve eğitim öğretimlerini sağlayan Kur’an kursu eğitici ve öğreticilerine teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizler, camilerimizde, Kur’an kurslarımızda 4 yaşından itibaren eğitim alarak gelecek nesillerimizin imanlı, ahlaklı, anne babasına saygılı, vatanına milletine hizmet edecek evlatlar olarak yetişeceksiniz.

Cami-Çocuk buluşmalarındaki maksatlarımızdan birisi,bu cami ve civar camilerdeki çocuklarımızın bir araya gelmesini sağlamaktır. Ayrıca en büyük maksatlarımızdan biri de camilerimizin sadece yaşlılara ve erkeklere mahsus bir yer olmadığını bilmenizdir. Buralar, çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için ibadet etme ve ilim öğrenme merkezleridir. Onun için her mahalledeki cami, o mahallede bulunan kadınlara – erkeklere, gençlere – yaşlılara hizmet eden önemli bir eğitim kurumudur, ibadet merkezidir. Bu sebeple, beş vakit namazlarımızı camilerimizde kılabilmeyi öğretebilmek için yine camilerimizde programlar yapıyoruz.

Sizlere, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in bir hadisinin sadece bir bölümünü hatırlatmak istiyorum. Efendimiz, mahşer gününde herkesin, bugünkü sıcaklardan daha şiddetli sıcakların olduğu bir ortamda, insanların gölge arayacakları bir günde, arşın gölgesinde gölgelenecek yedi kısım insandan bahsetmiştir. Onlardan bir tanesi, camilere gelip giden, cami cemaati olarak camide büyüyen gençler olduğunu haber veriyor bizlere. Camilerde ve Kur’an kurslarında almış olduğunuz bilgileri evlerinize gittiğinizde hem anne babalarınıza hem de dede ve ninelerinize anlatın.

Yüce Mevla, sizleri ve bizleri, dinine, diyanetine, vatanına ve milletine sahip çıkan kullarından eylesin.”

Sayın Güven’in konuşmasının ardından, Safa Camii yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Enes Yeniçay vaaz verdi, Erciyesevler Camii yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Mehmet Can Erol hutbe irad etti, İmam-ı Azam Camii yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Nuh Mehmet Gönültaş ve Muhammed Efe Bayıryazı, Besime Özderici yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Sena Köroğlu ve Sudenaz Kaplan şiir okudu ve Safa Camii yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Halit    Türkmen de dua yaptı. Duadan sonra program sona erdi. Çıkışta bütün öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı.