17.07.2017

"EY ALLAHIM! İSTİKLAL VE İSTİKBALİNE DÜŞKÜN BU MİLLETİ AZİZ EYLE!”

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü, Kayseri Cumhuriyet meydanında akşamdan sabah namazı vaktine kadar icra edilen 15 Temmuz programına katıldı.

Şehir protokolünün ve yüz binlerce vatandaşın katıldığı programda kürsüyü teşrif eden İl Müftümüz Sayın Güven, öncelikle 15 Temmuz 2016 gününün gecesinde gerçekleşen hain darbe girişiminden milletimizi sahil-i selamete çıkaran Allah Teâlâ’ya hamd edip yüce dinimiz İslam’ı yaşamamızda bize önder ve rehber olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem’e salat ve selam getirdi. 15 Temmuz’da yapılan programlar hakkında bazı açıklama ve bilgilendirmelerde bulunduktan sonra,15 Temmuz şehitleri için yapılan hatimlerin duasını yaptı.

“CUMHURİYET MEYDANINDA ANLAMLI SABAH NAMAZI”

16 Temmuz 2017 Pazar günü, Cumhuriyet meydanında binlerce vatandaşla birlikte kılınan sabah namazının ardından İl Müftümüz Sayın Güven bir dua yaptı.

15 Temmuz’u anma programı için sabaha kadar vatandaşlara eşlik eden şehir protokolünün de katıldığı Sabah namazını, Hunat Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Yalçınkaya kıldırdı. O saate kadar devam eden programların ardından gecenin dinginliğinde kılınan bu namaz ile birlikte insanlarımız manevi bir huzura ve sükûna erdi.

Namazın ardından binlerce vatandaşımızın “âminleriyle” dua yapan İl Müftümüz Sayın Güven, milletimize karşı yapılan 15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişimini başarısız kılan Yüce Allah’a sonsuzlarca hamd ettiklerini beyan ederek, memleketimize kasteden hain ve zalimlere karşı kahramanca karşılık veren milletimizi Yüce Allah’ın aziz kılmasının yakarışında bulundu.