25.04.2017

“ALLAH TEÂLÂ, KENDİSİNE KALBİNİ AÇANLARIN DUALARINA İCABET EDER!”

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Mirac Gecesi münasebetiyle 23.04.2017 Pazar günü, Hunat camiinde yatsı namazı öncesinde bir konuşma yaptı.

Mirac gecesinin önemine ve Müslümanlar için İsra ve Mirac’ın ne anlam ifade ettiğine değinen ve İsra Sûresinin, “Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah, eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir” mealindeki ilk ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, ümmetinin Allah Teâlâ’ya şirk koşmadıkları sürece affedileceklerini müjdeliyor. Öyleyse bu müjde gereğince bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlarımıza, hatalarımıza, yanlışlarımıza af ve mağfiret dileyerek idrak etmeliyiz.

Namazlar kılarak, Rabbimize içtenlikle yalvarıp dualar ederek, günahlarımıza bir daha dönmemek üzere tevbe istiğfarda bulunarak yeni bir hayatın farkındalığını yaşamalıyız. Bütün bunları yaptığımız zaman, günlerimizi ve gecelerimizi hakkıyla idrak etmiş oluruz.

Rabbimiz, gönlünü, kalbini kendisine açarak yalvaran, tevbesini nasuh bir şekilde yapan kullarının isteklerini, yakaran dillerini, açılan ellerini boş çevirmez ve onlara icabet eder.”

“MESCİD-İ AKSA’YI KORUYAN FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMALIYIZ!”

Günahlara af ve mağfiret dilemekle birlikte, bir de Mirac olayını iyi ve doğru anlamanın gereği üzerinde duran Sayın Güven, bu minvaldeki konuşmasında şu sözlerine yer verdi:

“İsra ve Mirac olayıyla Allah Teâlâ, Mescid-i Haram olan Kâbe ile Mescid-i Aksa’yı neden birleştirdi, bunu düşünmeliyiz. Mescid-i Aksa da bizim mescidimizdir! Bu mescid, kurtuluşu bekliyor. Bizler, mü’minler olarak ne zaman kendi aramızdaki kavgalardan ve anlaşmazlıklardan arınırsak, fitne ve fesadı bırakırsak, Allah’ın dinini en güzel şekliyle yaşayabilirsek; nasıl ki Hz. Ömer (r.anh) zamanında fethedildiyse, büyük kumandan Selahaddin-i Eyyubî zamanında İslam topraklarına katıldıysa, bugün yine bu mescit bizimdir. Orada yaşayan, orada bu mescide sahip çıkmanın mücadelesini veren Filistinliler bizim kardeşlerimizdir.

Mescid-i Aksa’mızı korumak için bizlerin de elimizden gelen çabayı sarf etmemiz gerekir. Onların yıktığı camilerin, evlerin yerine bizler daha fazlasını yaparak, yaptırarak Filistinli kardeşlerimizin mücadelesine omuz vermeliyiz, destek çıkmalıyız, o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermeliyiz.

Efendimizin dünya üzerinde ziyaret edilmesi gerektiğini söylediği üç mescitten(Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî, Mescid-i Aksa) birisi olan Mescid-i Aksa’nın yalnız bırakılmamasına, unutulmamasına dikkatleri çeken Sayın Güven, konuşmasını İsra ve Mirac gecesinin ruhuna uygun dualar yaparak tamamladı.