20.02.2017

MESCİD-İ AKSA HATİBİ MEJDİ SALİH’DEN İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ANLAMLI ZİYARET

Bir dizi programlara katılmak üzere ilimize gelen Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih ve beraberindeki heyet 20.02.2017 Pazartesi günü İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih, "Hepimiz mübarek Mescid-i Aksa’yı bekleyip koruyacağız. Mescid-i Aksa’yı korumak dinin bir parçası olduğu gibi, orada itikâf yapmak da dinden bir parçadır. Mescid- i Aksa, tüm dünya Müslümanları için izzet ve şerefin nişanesi olarak kalacaktır.” dedi.

Yaşanan ihlal ve saldırılara net bir dille tepki gösteren Salih, Filistin halkına destek veren Türkiye’ye de Filistin halkı adına teşekkür etti.

İl Müftümüz Güven de,  Yüce Allah’tan Mescid-i Aksa ve Kudüs şehrini selamete çıkarmasını istedi ve Kayseri’de Din Hizmetleri alanında yapılan projeler ve çalışmalar hakkında Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih’e ve beraberindeki heyete bilgi verdi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftümüz Güven, Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih’e ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih tarafından İl Müftümüz Güven’e ziyaret anısına Mescid-i Aksa tablosu ve Mescid-i Aksa’nın bahçesinde yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı hediye etti.

Ziyaret esnasında Mescid-i Aksa Hatibi Mejdi Salih’e Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci ve Miraç Kültür Derneği Başkanı Furkan Yılmaz Altınöz eşlik etti.