26.11.2016

'İNSANLIĞIN UMUDU GENÇLİK BULUŞMASI'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dini Yüksek İhtisas Merkezinin açılışı için bulunduğu Kayseri'de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa düzenlediği 'İnsanlığın Umudu Gençlik Buluşması' programına katıldı.

Yaklaşık 70 ülkeden 300'den fazla öğrencinin eğitim gördüğü Kayseri Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen gecede konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin ilim için bir arada olmalarından dolayı duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

İlim için yola çıkan bir talebe için Allah'ın cennet yolunu kolaylaştıracağını ifade eden Başkan Görmez, insanlığın umut peşinde koştuğu bir zamanda dünyanın muhtelif ülkelerinden ilim için Kayseri'de toplanan öğrencilerin insanlık için birer umut olduğunu kaydetti.

Öğrencilere, hedeflerine alim olmayı koymaları gerektiğini hatırlatan Başkan Görmez, şunları söyledi;

"Her kim ilim talep etmek için uzun bir yola çıkarsa Allah da ona cennete giden yolu kolaylaştırır..."

Her kim ilim talep etmek için uzun bir yola çıkarsa Allah da ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Sizin Kayseri'ye yaptığınız bu yolculuk, ülkenizden kalkıp buraya gelişiniz Peygamberimizin ifadesiyle cennete yolculuktur. Melekler kanatlarını ilim talebesine açarlar. Sizler meleklerin kanatlarındasınız. Sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarız, sevinçliyiz.

"Uluslarası İmam Hatip Lisesi Projesi insanlığın umududur..."

İnsanlık olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık bir umut arıyor. Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya dünyanın her yanından Müslümanlar bir umudun peşinde. Türkiye Diyanet Vakfıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın birlikte yürüttüğü, büyüttüğü bu Uluslarası İmam Hatip lisesi projesi bu umudu yeşertecektir. Zor bir zamandan geçiyoruz. İslam'ın medeniyet merkezleri çöküş yaşıyor. Dünyada her ülkede Müslümanların çok acı bir tarihi ve talihi var. Bu acı talihi çabalarınızla yenecek sizlersiniz. İslam'ın ana merkezleri, İslam'ın doğduğu yerlerde büyük sancılar yaşanıyor. Endülüs, Maveraünnehir medeniyetlerini kaybettik. Afrika İslam medeniyetinin yıkılışına şahit olduk. İlmin zayıflaması, alimin azalması, fitnenin kol gezmeye başlamasından dolayı koskoca Endülüs medeniyeti yıkıldı.

"İslam aleminde kol gezen cehaleti ortadan kaldırmak için çalışacaksınız..."

Sizler önce alim olmayı hedefinize koyacaksınız. İslam medeniyetini, alemi ayakta tutan büyük gücün, insanlığın yolunu aydınlatan alimler olduğu hakikatini hiçbir zaman unutmayın. Sadece sınavları geçmeyi, sadece diploma sahibi olmayı düşünmeyin. İslam aleminde kol gezen cehaleti ortadan kaldırmak için çalışacaksınız. Her biriniz bir Buhari, bir Farabi olmayı hedefinize koyacaksınız. İslam medeniyetinin yolunu aydınlatan büyük alimler gibi, insanlığın yolunu aydınlatan birer alim olmayı hedef haline getireceksiniz. Alim evrensel düşünür. Bütün insanlığı düşünen kimsedir. Allah'ın mesajını en güzel şekilde anlatıp aktaran kimsedir. Bir insanın ömrü vardır ki binlerce insanın ömrüne bedel olmuştur. Bir insanın ömrüne sığdırdığı iyilikler milyonlarca insanın ömrüne bedel olmuştur. İnsan dünyaya bir kez gelir. O bir kez verilen bir ömürdür. Ömür imar ile geçmişse ömürdür.

Gençler, hayat kısa sorunlar büyük ümmetin derdi büyük bir taraftan alim olmak için çok çalışın diğer yandan da 'Allah'ım bana zaman içinde zaman ver başarılı olayım. Medeniyet merkezlerini yeniden ayağa kaldırmak için güç ve kuvvet ver' diye dua edin.

'İnsanlığın Umudu Gençlik Buluşması' programına Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve yaklaşık 70 ülkeden 300'den fazla öğrenci katıldı.

Cami-i Kebir'de sabah namazı buluşmasıyla Kayseri programına başlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gün içinde Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'e de ziyarette bulundu.

Bir dizi açılış ve temaslarının ardından Başkan Görmez, akşam saatlerinde de Kayserili iş adamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.