26.11.2016

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ KAYSERİ’DE DİN GÖNÜLLÜLERİYLE BULUŞTU

Bir dizi açılış ve temaslarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Kayseri İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Din Gönüllüleri Buluşması” kapsamında Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kayseri genelinde görev yapan 1500’e yakın din gönüllüsü ile bir araya geldi.

Toplantıya başta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımları Mahmut Taşyapan Galip Koçer, Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Salih Sezik, İlçe Müftüleri ve Din Gönüllüleri katıldı.

Hunat Camii Müezzin Kayyımı Abdullah İslam’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven,  ilimizi teşrif edip Kayseri Müftülüğü ailesiyle bir araya gelerek din gönüllülerini onurlandırması dolayısıyla şükranlarını sundu ve Kayseri’de yürütülmekte olan din hizmeti çalışmaları ve din gönüllüleri hakkında bilgi verdi.

Program,  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in konuşmasıyla devam etti.

Müslümanların umutla baktığı tek yerin Türkiye olduğuna dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez konuşmasını, “Bütün Müslümanların umutla baktığı bir yer var. O da bu topraklardır, yani Türkiye’dir, sizlersiniz. Bu bilinçle hizmetlerinize aşkla yeniden sarılın. Takdir-e şayan bir adanmışlıkla din-i mübin-i İslam’ın doğru bilgisini insanlara anlatmaya ve hayrın hizmetçisi olmaya devam edin.” sözleriyle tamamladı.