21.10.2016

ENDONEZYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WARDANA’DAN İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ZİYARET

Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana ve beraberindeki heyet 20.10.2016 Perşembe günü İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret etti.

Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana, Endonezya hükümeti olarak FETÖ terör örgütünün ev ve yurtlarında kalan öğrencilere ayrılma çağrısında bulunulduğunu ve ayrılan bu öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sahiplenilmesi arzusunda olduklarını belirtti.

Büyükelçi Wardana ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile başta eğitim olmak üzere diğer alanlarda işbirliği talebinde bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Endonezya’da düzenlediği Kurban ve Ramazan gibi faaliyetlerinin daha da artırılmasını talep etti.

Kayseri’de Din Hizmetleri alanında yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak taleplerinizin değerlendirileceğini belirten İl Müftümüz Güven, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak en büyük isteğimiz bizim ülkemizde yetişen Endonezyalı gençlerin sizin ülkenize hizmet vermesidir. Türkiye Diyanet Vakfı olarak 130 ülkenin 500 bölgesinde Kurban ve Ramazan faaliyetlerimiz devam etmektedir.” dedi.

İl Müftümüz Güven, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.