18.10.2016

İL MÜFTÜMÜZ DOÇ. DR. ŞAHİN GÜVEN PERSONEL TOPLANTILARINA KATILDI

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 17.10.2016 Pazartesi günü Melikgazi ve Kocasinan İlçe Müftülüklerimizin 2016 yılı Ekim ayı personel toplantılarına katıldı.

Toplantılara İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Melikgazi ve Kocasinan İlçe müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Tüm kurum ve kuruluşlarıyla ülkemizin yeniden inşaa süreci başlıyor. Efendimiz (s.a.v.)’in Mekke’den Medine’ye hicreti ile başlayıp gerçekleştirdiği gibi bizler de ülkemizi ihya ve ıslah edeceğiz diyerek sözlerine başlayan İl Müftümüz Güven, “Bu ümmet’in başı ne ile ıslah ve ihya olduysa, nasıl cahiliye toplumundan medeniyet toplumuna geçtiyse aynı şekilde sonu da Kur’an ve Sünnet’le ihya ve inşa olacaktır. Peygamber Efendimiz bu inşa hareketinde Medine’ye vardığında ilk olarak şu üç şeyi yapmıştır;  Birincisi mescid inşasına kuba mescidi ile başlayarak Medine’de Mescid-i Nebevi’yi yapmıştır. Medine’de kuracağı medeniyetin temelini Mescid-i Nebevi’de attı. Mescidin inşası aslında yeni bir medeniyetin inşası idi. İkinci olarak Ensar Muhacir kardeşliğini tesis etmiştir. Üçüncü olarak ise Yahudilerin çoğunluk olduğu bir pazarda, Müslümanların hakim olduğu yeni bir pazar kurmuştur.” dedi.