18.10.2016

“CAMİ VE KİTAP MERKEZLİ BİR GENÇLİK”

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından 16.10.2016 Pazar günü saat 20.00’da Türkiye Diyanet Vakfı Kız Yurdu’nda Üniversite Öğrencilerine “Cami ve Muharrem Ayı” konulu konferans verildi. Konferansa İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, yurt yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

İl Müftümüz Güven, “Efendimiz (s.a.v.) gençliğe çok önem vermiştir. Çünkü geleceği inşa edecek olan gençlerdir. Efendimiz hicret yolunda olmasına rağmen ilk yaptığı şey bir cami olmuştur. Efendimiz Medine’ye vardığında ilk olarak şu üç şeyi yapmıştır;  Birincisi mescid inşasına başlayarak Mescid-i Nebevi’yi yapmıştır. İkincisi Medineli Ensar ile Mekkeli Muhaciri kardeş yapmıştır. Üçüncüsü ise Müslümanlar için bir Pazar kurmuştur. Müslümanlar nereye gittiyse önce oraya bir cami yapmışlardır. Bir yerin Müslümanlığının göstergesi camilerdir. Camiler medeniyetimizin kurucu unsurudur. Müslümanlar yeni bir yerleşim yeri kurduklarında merkezini cami yapmışlardır. Camiler aynı zamanda kitap okuma ve sohbet yeridir. Cami ve kitap merkezli bir gençlik olmalıdır. Ancak bu şekilde huzur ve barış getirecek bir medeniyetin temeli atılmış olur. Ülkemizin en önemli açığı yetişmiş insandır. Kendimizi her alanda yetiştirmeliyiz. Kendinizi küçük görmeyin, her biriniz dünyayı değiştirebilecek potansiyele sahipsiniz. Sizler kendinizi yetiştirme aşamasında sadece alıcı değil aynı zamanda birer vericisiniz. Sizler öğrendiklerinizi hayatınıza yansıtırsanız birileri mutlaka bundan etkilenecektir. Bizler öğrendiğimiz bilgileri yaşamak üzere öğrenmeliyiz. Yaşanmayan bir din, ölü bir dindir. Dinimizi yaşarsak önce bize sonra da başkalarına hayat verir. Biz yaşamazsak başkalarına hayat veremeyiz.” dedi ve sözlerini Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.