08.09.2016

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE KAHVALTI PROGRAMI DÜZENLENDİ

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ve Talas Belediye Başkanı Dr. H.Mustafa Palancıoğlu, şehit ve gazi ailelerinin yaklaşan Kurban Bayramını kutlamak için kahvaltılı programda buluştular.

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Talas Belediye Başkanı Dr. H.Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve Şehit Aileleri katıldı.

Şehit ailelerine şükran duygularını ileten Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, “Geçen hafta sonu Kayseri heyetimizle birlikte gönül köprüsü kurmak için Şırnak’a gittik. Orada gördük ki emniyet güçlerimiz ve devletimiz yoğun bir faaliyet içerisinde. Gençlerimizi orada ülke savunmasında görünce gurur duydum. Hem bayramınızı kutlamak hem de şehitlerimizin ruhunu şad etmek için sizlerle bir araya geldik. Bizim önceliğimiz sizlersiniz.  Hakikaten orada da şehitlerimizin sayesinde bizler burada çok rahat bir şekilde yaşıyoruz. Türkiye şuan son 150 yılın en önemli döneminden geçiyor. Yabancı güçler ve içteki düşmanlar ülkeyi bir Mısır, Suriye ve Irak gibi yapmak için ittifak etmişler. Bizim de siyasi fark gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım.” dedi.

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte devlet ve millet birlikteliğinin çok önemli olduğunu belirten İl Müftümüz Güven, “Terör eylemleriyle bize korku salmaya çalışanlar tam aksine terör eylemleri sonuncunda bu ülke halkının birbirine daha fazla kenetlendiğini görüyor. Bu açıdan aslında tam bir Çanakkale ruhu yaşıyoruz. Yüce Mevla’ya hamdolsun ki şehitlerimiz ölmüyor; şehitlerimiz bize yeniden can veriyor. Devletimiz bütün kurumlarıyla her türlü yardımı sizlere yapmaya çalışıyor. Bu ülke şehitlere ve onların emaneti olan yakınlarına sahip çıktıkça daha da güçlü olacaktır. Zaman zaman bu şekildeki birlikteliklerle hem duygularımızı canlı tutuyor hem de aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermiyoruz. Bu açıdan ben Başkanımıza bugünkü organizasyon için çok teşekkür ediyorum.” dedi.