05.09.2016

GENÇLİK HUZUR’DA BULUŞUYOR

Bu yıl 11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması olan " Cami ve Namazla Arınma " etkinlikleri kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımının teşvik edilmesi amacıyla İl Müftülüğümüz tarafından 04.09.2016 Pazar günü Hunat Camii’nde “Gençlik Huzur’da Buluşuyor” programının onikincisi düzenlendi.

Hunat Camisinde düzenlenen programa halkımızın katılımı yoğun oldu. Sabah Namazı sonrası İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven cemaate vaaz-ı nasihatte bulundu.

İl Müftümüz Güven, “En’am Suresi’nin 162 ve 163. Ayetlerinin tefsirini yaptı. Namaz ve Kur’an ibadetleri başta olmak üzere bütün ibadetlerde Allah rızasını gözetmenin gerekliliğine değinen Güven, takva kavramı üzerinde durdu ve Maide Suresi’nin 27. Ayetinden hareketle Allah’ın ancak takva ile yapılan amelleri kabul ettiğini bildirdiğine vurgu yaptı.” dedi.

İl Müftümüz Güven’in sohbeti sonrası program, zikir ve dualarla sona erdi. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi ve ÇAYKUR Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla cemaate çorba ve çay ikramı yapıldı.