22.08.2016

İL MÜFTÜMÜZ HACILAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı Ağustos ayı personel toplantısı 19.08.2016 Cuma günü saat 15.30’da Hacılar Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Hacılar İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek yaptı. Toplantıda konuşan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “15 Temmuz gecesini Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından değerlendirirsek insanlar ezanlarla, salalarla darbeye karşı uyarıldı, meydanlara çağrıldı. Bu olay Diyanetimizin tarihinin sayfasına şerefle yazıldı.  Darbeler olduğu zaman önce bağımsızlığımızın ve istikbalimizin sembolü olan minarelerdeki ezanları susturuyorlardı. Ancak bu sefer bağımsızlık ve istikbalimizin sembolü olan minarelerimizden yükselen ezan sesleri darbeleri susturdu. Camilerimizde ve meydanlardaki hizmetlerinizden dolayı siz değerli din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra İl Müftümüz Güven, “2016 yılı TDV Vekâlet Yoluyla Kurban ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı 500 tl olarak açıklandığını hatırlatarak 2015 yılında ilimizde 2300 kurban bağışı yapıldığını; 2016 yılında da hedeflerinin daha yüksek miktarlarda kurban bağışı olduğunu belirterek Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyasına destek verilmesini istedi.”

İl Müftümüz Güven, “Ülkemizde Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyasında birinci tercih Türkiye Diyanet Vakfımız olmalı vurgusunu yaparak TDV İnternet sitesinden Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı kredi kartı ile de yapılabileceğini söyledi.