22.08.2016

KAYSERİ'DEN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Hac Organizasyonu kapsamında hac farizasını yerine getirmek için Kayseri’den kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi Kayseri İl Müftülüğümüz tarafından 22.08.2016 Pazartesi günü saat 10.30’da düzenlenen program sonrası dualarla Ahmet İnciler Camisi’nden uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş Ahmet İnciler Camisi’nde bir araya geldi. Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde konuşan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Hac ibadeti biz Müslümanlar açısından en önemli ibadetlerden ve İslam’ın şartlarından birisidir. Haccı kendisine farz olan kardeşlerimiz hac farizasını yerine getirebilmek için müracaat ettiler ve bugün onlar yola çıkıyorlar. Bu hac farizanızda buradan çıktığınız andan itibaren dönünceye kadar artık Rahman’ın misafirleri olarak yola çıkıyorsunuz. Bunun bilinci içerisinde olalım. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Orada her anı ibadet ve dua ile geçirmenizi, çok değerli zamanınızı çarşıda pazarda dolaşarak boşa harcamamanızı tavsiye ediyorum. Oradaki dualarınıza tabi ki kendinizi, eş, dost ve akrabalarınızı katacaksınız. Ama mutlaka ülkemizin, milletimizin ve memleketimizin geleceği için de dua edelim. Şehitlerimiz için yaralı olan gazilerimiz için dua edelim. " dedi.

İl Müftü Yardımcımız Mahmut Taşyapan tarafından yapılan duanın ardından İl Müftülüğümüzce hazırlanan otobüslere binen hacı adayları, hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek mümkün değil, çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşamayı ve hacca gitmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Yakınlarına el sallayarak veda eden hacı adayları, Erkilet Havaalanı'ndaki pasaport işlemlerinin ardından Medine'ye uğurlandı. Müstakil 5. kafilede 209 hacı adayımız bulunuyor. Kafilelerin kutsal topraklara olan ziyaretleri 18 Eylül 2016 tarihinde sona erecek. 03 Eylül'e kadar Kayseri'den kutsal topraklara uğurlamalar devam edecek.