22.06.2016

“İFTAR SOFRALARI SADECE NİMETLERİ PAYLAŞMAK DEĞİL AYNI ZAMANDA KARDEŞLİĞİMİZİ DE PAYLAŞMAKTIR”

Kayseri İl Müftülüğü tarafından 21.06.2016 Salı günü il ve merkez ilçe müftülükleri personeline iftar yemeği verildi.

Yaklaşık 500 personelin katıldığı iftar yemeğine İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Serdar, Doç. Dr. Mehmet Demirci, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Galip Koçer, Tandoğan Topçu, Salih Sezik, İlçe Müftüleri, İl ve ilçe müftülüğü personeli ve aileleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Personeli, Emekli Diyanet Personeli ve Safa Eğitim Kurumları Müdürü Zülfü Talu katıldı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, iftar masalarını tek tek gezerek personel ve aileleri ile sohbet etti.  İftar yemeği öncesi İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Felâhiye İlçe Müftüsü Yusuf Anık’ın akşam ezanı okuması ile iftarlar açıldı. İftar yemeği sonrası Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan tarafından yemek duası yapıldı.

Dua sonrası konuşan İl Müftüsü Güven, “Yüce Mevla bizleri bu dünyada iftar sofralarında bir araya getirdiği gibi ahirette de inşallah cennetinde bir araya getirmeyi nasip eylesin. Bugün burada özellikle merkez ilçelerimiz ve il müftülüğümüzle birlikte bütün ilçe müftülerimiz buradalar. Özellikle müftülüklerde görev yapan personelimiz ve aileleri ile birlikte bir araya gelip birlikte bir iftar yapalım diye bir düşüncemiz vardı. Bugün bunu gerçekleştirdik elhamdülillah.

Bu İftarlarda özellikle Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Oruçlu olan kişinin iki sevinçli anı vardır.” buyuruyor. Bunlardan birincisi iftar vaktidir. Tam iftar sofrasına oturduğu vakit o sevinç anını bizler birlikte yaşayalım, birlikte o sevinç anını paylaşalım istedik. İkincisi ise bu tuttuğumuz oruçların karşılığını alacağımız Rabbimize kavuştuğumuz an. Yüce Mevla o mutluluğu bizlere ihsan ve lütuf etsin inşallah. İftar sofralarında özellikle bir araya gelebilmek, sadece önümüzdeki nimetleri paylaşmak değil aynı zamanda kardeşliğimizi paylaşmak, muhabbeti paylaşmak ve gelecek dönemlerde daha iyi hizmetler yapabilmek için kendimizi motive edebilmek açısından bu iftarların önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.