29.08.2018

ALMAN VATANDAŞI NATASCHA NİCOLE AĞLAYARAK KELİME-i ŞEHADET GETİRDİ

29 Ağustos Çarşamba günü İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Alman vatandaşı "Natascha Nicole Kellermann" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden Natascha Nicole Kellermann, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Natascha Hanım'ın ihtida merasimine nişanlısı Emrah Adıgüzel, ve nişanlısının babası Hüseyin Adıgüzel,  İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, Serkent Cami İmam Hatibi Mustafa Çetinkaya ve müftülük personeli katıldı.

Serkent Cami İmam Hatibi Mustafa Çetinkaya'nın Kur’ân-ı Kerim tilavet etmesinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftümüz Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Natascha Hanım'ın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu. Müslüman olduktan sonra "Zeynep" adını alan Natascha Nicole Kellermann duygulu anlar yaşadı. Kelime-i şehadet getirirken gözyaşlarını tutamayan Zeynep Hanım, "İslam'ı ve Müslümanlığı araştırdım. İçimde Müslüman olma hissi doğdu. Fıtratımın sesini dinleyerek Müslüman oldum" dedi.

İhtida töreni sonrasında İl Müftümüz Güven, Zeynep Hanım'a “İhtida Belgesi”ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.