16.08.2018

“OKUL DÖNEMLERİNDE DE CAMİLERİMİZİ BOŞ BIRAKMAYIN!”

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 16 Ağustos 2018 Perşembe günü, Uğurevler Mahallesi'nde Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Esenler Camii ve Yeniköy Mahallesi'nde Melikgazi İlçe Müftülüğü'ne bağlı Takva Camii yaz Kur’an kursunun kapanış programlarında konuştu.

Yaz günlerini camiye ve Kur’an kursuna gelerek geçirdikleri, buralarda Kur’an-ı Kerim okumasını, namaz kılmayı, tesettüre bürünmeyi, ahlaklı ve edepli olmayı tercih ettikleri için çocuklara teşekkür eden Sayın Güven, çocuklara her anlamda hizmet vermeye ve yardımcı olmaya çalışan hocalara da teşekkür etti.

Çocuklara, okul dönemlerinde de camileri boş bırakmamalarını, aileleriyle gelerek namazlarını buralarda kılmalarını, tesettürlerine dikkat etmelerini tavsiye eden Sayın Güven, bazı öğrencilere, yaz Kur’an kursundan neler öğrendiklerini sordu ve bazılarından da ezberledikleri sûre ve duaları okumalarını istedi. Sayın Güven, ayrıca sorularını cevaplayan, sûre ve dua okuyan çocuklara başta Diyanet İşleri Başkanlığı Çocuk Dergisi olmak üzere çeşitli hediyeler takdim etti.

Kapanış programlarında, İl Müftüsü Sayın Güven ile birlikte, Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı,  Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, TKN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alim Aytekin, Kocasinan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Ceylan, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.