15.05.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE 106 HAFIZA İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri İl Müftülüğümüzce 6 Yatılı Kız Kur’an kursunda Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 106 kız öğrenci için 14.05.2018 Pazartesi günü Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

İcazet merasimi İl Müftülüğü Murakıbı Gencebay Oda tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra ilimizde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarını tanıtıcı sinevizyon gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Kayseri'de 16 yatılı hafızlık eğitimi veren Kur'an kursumuz bulunmaktadır. Bunlardan 6'sında kız öğrencilerin eğitildiğini söyledi.

Bu kurslarda bu dönem hafız olan 106 kız öğrencinin mutlu günlerini paylaşmak için bu programı gerçekleştirdiklerini belirten Güven, "Kur'an'ın hafızı olan bu kardeşlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. İl Müftülüğü olarak yaklaşık 530 Kur'an kursumuzda gündüzlü ve yatılı eğitim vermekteyiz. Buralarda 18 binin üzerinde eğitim alan yetişkin hanım kardeşlerimiz, yatılı öğrencilerimiz var. Ayrıca 04-06 yaş grubu okul öncesi Kur'an kurslarımızda da 5 bin 182 öğrencimiz eğitim almaktalar. Öğrencilerimizin eğitimlerinde en önemli rolü buralarda görev yapan Kur’an kursu hocalarımıza borçluyuz. Onun için ben özellikle Kur’an kursu hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Bu sene hayata geçirdikleri hafızlık eğitimi verecek proje imam hatip ortaokuluna 3 bin 800 öğrencinin başvurduğunu anlatan Güven, "Bu okullarımıza başvuru yapan 3 bin 800 öğrenciden 2 bin 800 sınava girdi. Bu evlatlarımızdan da 300'e yakınını alacağız. Ancak böylesine bir teveccüh olması bizleri heyecanlandırıyor. Bizlere sorumluluk getiriyor. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri için proje Kur’an kursu ve İmam Hatip Ortaokullarımızı artırmak durumundayız.

Bizler Kayseri İl Müftülüğü olarak ihtiyaç duyulan her yerde hizmet vermek için gayret gösteriyoruz. Bu sebeple özellikle belediyelerimize bizlere sunmuş oldukları alt yapı hizmetlerinden dolayı başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediye başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, icazet alan hafızları ve ailelerini tebrik ederek, Kur'an-ı Kerim'in genç yüreklere nakış nakış işlenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Kur'an kurslarının sayısının artmasının toplumsal gereklilik olduğunu belirten İşliyen, şunları kaydetti:

"Yarın Ramazan-ı Şerif'in ilk teravihini kılacağız. Sizin çocuklarınızın ezberlemiş olduğu kitap, indiği geceyi bin aydan daha hayırlı hale getiren kitap, indiği ayı ayların sultanı haline getiren kitap ve indiği insanı alemlere rahmet haline getiren kitaptır. Bu kutsal kitap, çocuklarımızın zihinlerine, yüreklerine nakış nakış işleniyor hamdolsun. Kur'an'sız, Allah'sız, peygambersiz, imansız kalan çocuklarımız herhangi bir vadide kör bir ideolojinin peşine düşer ölürse, uyuşturucu tuzağına düşer hayatını kaybederse fuhuş batağına düşer kaybolup giderse bunun vebalinin altından kalkamayız. Onun için her açılan Kur'an kursu, cennete açılan kapıdır aynı zamanda. Allah, sayısını ve kalitesini artırmayı nasip eylesin. Anneleri ve babalarını da çocuklarını Kur'an'a daim kılmalarından dolayı tebrik ediyoruz." dedi.

Tören bitiminde öğrencilere, hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıklarına dair icazetleri dağıtıldı ve il müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi. İcazet merasimi yapılan hatim duası ile sona erdi.

İcazet törenine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, mezun olan hafızlar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.