15.04.2018

KAYSERİ İL VE İLÇE MÜFTÜLERİMİZDEN “KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA ” KONFERANSI

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Mirac Kandili münasebetiyle Develi ilçesinde 12.04.2018 Perşembe saat 20.00’da “ Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu konferans verdi.

Develi İlçe Müftülüğü, Develi Belediyesi, İHH Develi Temsilciliği ve Develi Din Görevlileri Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri program, Develi İlçesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi’nde icra edildi. Program Develi Meteris Camii İmam Hatibi İsmail İğde tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Develi İHH Temsilcisi Ebubekir Yıldız, Filistinliler için yapmış oldukları hizmetler hakkında bilgi vererek bugünkü düzenlenen programa destek veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkür etti.

Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Yahudi işgali altında sonsuza kadar kalmaması gerektiği bilincini her zaman kuşanmış olarak hazır durmak gerektiğini söyledi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Bu coğrafyada, Arap, Kürt, Türk, hangi ırktan olursa olsun, hangi rengi taşırsa taşısın, tevhide iman etmiş müminler vahdet içinde olmadıkça Kudüs'ün kapıları bize açılmaz. Hazreti Muhammed'in mensubiyetine girdiğimizde ümmet o zaman aziz olur ve Kudüs de özgürlüğüne kavuşur.”dedi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın on yıllardır Müslümanların kanayan ve hiç dinmeyen yarası olduğunu, Müslüman yönetici ve idarecilerin basiretli, ferasetli bir şekilde hareket etmelerini, Peygamber Efendimiz ’in (s.a.v.) aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescidimizden birisi olan Mescid-i Aksa’mızın asla yalnız bırakılmamasını, gelecek nesillerin de bu büyük değerlerimizden haberdar olmaları için bilinçlendirilmelerinin gerektiğini” belirtti. İl Müftümüz Güven, konferansında Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemi, tarihi sorumluluğu ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Emekli vaiz Mehmet Bektaş, okunan hatimlerin duasının ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar tarafından İl Müftümüz Sayın Güven’e ve Emekli vaiz Sayın Bektaş’a Türk bayraklı halı ve Develi İHH temsilcisi Ebubekir Yıldız tarafından da plaket takdim edilmesi ile program sona erdi.

Düzenlenen programa, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Emekli Vaiz Mehmet Bektaş,  Develi İlçesi İHH Temsilcisi Ebubekir Yıldız, Develi İlçesi Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdullah Yanar, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca 12.04.2018 Perşembe günü Nisan ayı İlçe Müftüleri toplantısı öncesi il müftü yardımcılarımız ve ilçe müftülerimiz “Mirac Kandili” münasebetiyle Melikgazi İlçesinde bulunan toplam 15 okulda “Kudüs ve Mescid-i Aksa ” konulu konferans verdiler.

Konferanslar sonrası İl Müftülüğümüz tarafından öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından olan “Selam Sana Ey Kudüs” kitabı hediye edildi.

S.No

GÖREVİ